ARABISK

شاهد الفيلم عن حياة محمود في النرويج

DARI

فیلم مربوط به زندگی معنی در نروژ را ببینید

ENGELSK

Watch movies about refugee lifes in Norway.

SOMALI

Daawo filimada ku saabsan nolosha qaxootiga ee Noorway.

TIGRINJA

ስለ Erin ሂወት ብኖርወይ ውሽጢ ዘሎውን ፊልም ይርኣዩ.

TYRKISK

Kerim’in Norveç’teki hayatı hakkındaki filmi izleyin

Erfaringer og fortellinger

På enFASE kan nyankomne innvadrere øke kunnskapen om det norske samfunnet og få motivasjon og inspirasjon til sitt eget integreringsprosjekt ved å lytte til fortellinger om livet i Norge fra folk med en lignende bakgrunn på sitt morsmål.

Digitale erfaringsmøter

Følg med direkte på Youtube eller Facebook for samtaler fra personer med vellykkede integreringshistorier å formidle.

Neste senderekke er på ARABISK og vil ta for seg erfaringene til personer godt integrert i arbeid eller utdanning,  med fokus på hva andre kan lære av det de har oppnådd i det norske samfunnet.

Torsdag 10.06.21 kl. 14.00

1. Erfaringer med å være ny i Norge

Torsdag 17.06.21 kl. 14.00

2. Å bygge sosialt nettverk og å lære seg norsk

Torsdag 24.06.21 kl. 14.00

3. Veien mot arbeidsliv og utdanning

Erfaringsfilmer

Beboere på asylmottak eller personer som relativt nylig er bosatt i en kommune kan se på filmer produsert av The Human Aspect. Filmene er intervjuer av personer som har bakgrunn fra Syria, Tyrkia, Eritrea, Afghanistan og Somalia. Disse forteller om deres integreringsprosjekt i Norge.

Erfaringsmøter

Caritas arrangerer digitale erfaringsmøter på Youtube for målgruppa. Vi har også utviklet en metode for hvordan aktører på integreringsfeltet kan arrangere fysiske erfaringsmøter. Les mer om dette i prosjektets metoderapport.

Biblioteket

Vi har samlet viktig informasjon tilknyttet integrering sortert under arbeid, utdanning og samfunn. Biblioteket finner du i norsk utgave her, og under språksidene på arabisk, tyrkisk, tigrinja, dari, somali og engelsk.

Chat og telefon

Innvandrere kan ta kontakt med frivillig erfaringskonsulenter tilknyttet Caritas ressurssenter som selv har erfaring med integrering og å være ny i Norge. Man kan kommunisere på norsk, eller arabisk, tyrkisk, tigrinja, dari, somali og engelsk.

BIBLIOTEKET

Informasjon om arbeid, utdanning og samfunn.

KONTAKT OSS

Dersom du ønsker å snakke om din situasjon med noen av våre frivillige erfaringskonsulenter på enFASE, eller ønsker veiledning ved Caritas ressurssenter, kan du fylle ut skjemaet under.

Vi vil besvare din henvendelse i løpet av kort tid. Alle henvendelser vil bli behandlet konfidensielt, og vi vil ivareta ditt personvern i henhold til  Personopplysningsloven.

RING OSS

Telefon: 404 28 450

Du kan ringe oss og snakke med frivillige i Caritas Norge med personlige erfaringer fra integrering i det norske samfunnet.